
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 1h 30 min
Stoofpeertjes
Stoofpeertjes uit oma's keuken doen het altijd goed als bijgerecht. Ik maak regelmatig stoofpeertjes en laat ze dan helemaal afkoelen. Smaakt prima bij een stukje gesudderd vlees, aardappeltjes en sperzieboontjes.
Ik snij de peertjes altijd in 4 partjes en verwijder het klokhuis. Je kunt echter ook de peer in zijn geheel stoven.
Ingrediƫnten
- Stoofpeertjes, bijvoorbeeld Gieser Wildeman - 1 kilo
- Kaneelpijpje
- Kruidnagel
- Suiker - 2 Ć 3 eetlepels (naar smaak)
- Gemalen kaneel
- Maizena
- Flinke scheut rode wijn
Instructies
Peren schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
Zet de peertjes op met water, kaneelstokje, suiker en de kruidnagel. Breng aan de kook en laat ongeveer 1 1/2 uur pruttelen. Voeg het laatste half uurtje de wijn toe. Door de rode wijn worden de peertjes mooi rood.
Wanneer de peren gaar zijn, met een schuimspaan uit het vocht nemen en in een schaal leggen. Het overgebleven vocht eventueel met wat maizena binden en over de peertjes gieten. Een klein beetje kaneelpoeder over het gerecht strooien. De schaal wegzetten en af laten koelen voordat je als bijgerecht serveert.