
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Stamppotje raapstelen
Deze echte voorjaarsstamppot doet verlangen naar de lichtere gerechten. Echt een stamppot die je tussen winter en het vroege voorjaar kunt eten.
Ingrediënten
- Kruimige aardappels - 600 gram
- Raapsteeltjes - 200 gram
- Gedroogde tomaatjes - 60 gram
- Gele paprika - 1/2 exemplaar
- Pijnboompitjes
- Belegen kaas met walnoten - 125 gram
- Ietsjepietsje maggi
- Klont boter en wat hete melk
- Peper
Instructies
Aardappelen koken en wanneer deze gaar zijn tot een smeuïge massa stampen samen met de melk en de boter.
Ondertussen...
Raapstelen wassen, harde stukjes verwijderen en in 3 cm lange stukjes snijden. Paprika, kaas en gedroogde tomaat in kleine stukjes snijden.
Rooster de pijnboompitten bruin in een hete koekenpan.
Schep de paprika, tomaat, de stukjes raapsteel en de kaas door de puree. Goed doorwarmen zodat de raapstelen wat zacht worden. Beetje maggi er door, pijnboompitjes er over strooien en klaar is deze raapstelenstamppot.
Smaakt lekker met een saucijsje erbij.