- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Bietenkruidenstamppot met ossenhaas
Deze aparte kruidenstamppot past bij heel veel feestjes. Een lekker pittig gerecht wat je voor veel mensen kunt maken.
De ossenhaaspuntjes geven dit gerecht een feestelijk tintje.
Wil je dit gerecht met kerst eten? Dan kun je de ossenhaaspuntjes vervangen door hertenbiefstuk of reerugfilet.
Bij dit gerecht past een stevig rood wijntje prima!
Ingrediënten
- Aardappels - 500 gram
- Rode bietjes, gekookt in stukjes gesneden - 500 gram
- Ossenhaaspuntjes - 400 gram
- Créme fraiche - 2 eetlepels
- Korianderzaad - 1 theelepel
- Grof gesneden kruiden. B.v. bieslook, kervel en dille - 1 handvool
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Teen knoflook
Instructies
De geschilde aardappels en de bietjes gaar koken. Ondertussen het korianderzaad kneuzen.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de met peper en zout bestrooide puntjes lekker bruin. Laat nu in alluminiumfolie het vlees even rusten.
Het bakvet in de pan gebruik je nu om het korianderzaad 1 minuut te bakken. Knoflook uitpersen en nog 30 seconden met het korianderzaad mee stoven.
Afblussen met 100 ml. water.
Aardappels en bietjes afgieten en samen met de créme fraiche tot een smeuïg geheel pureren. Kruiden erdoor en afmaken mat zout en peper. Stamppot en vlees op bordjes verdelen en de korianderjus hierover schenken.