![Stamppot - vis kapsalon (shoarma)](https://www.stamppot.nl/wp-content/uploads/2019/12/fried-fish-2794404_640-150x150.jpg)
- Voorbereiding: 35 minuten
- Kooktijd: 40 minuten
Stamppot - vis kapsalon (shoarma)
Een modern stamppotje met visshoarma (kun je kant en klaar kopen, maar hieronder staat een receptje) met fijngesneden rode kool, ijsbergsla en een pittig knoflooksausje
Verrassend lekker en gemakkelijk te maken!
Hieronder de ingrediënten en bereidingswijze van de stamppot en de zelfgemaakte visshoarma.
Ingrediënten
- Aardappelen, kruimig - 800 gram
- Rode kool - ongeveer 25 gram, zeer dun gesneden
- Turkse yoghurt - 200 gram
- Knoflook - 1 teentje
- Sambal - 2 eetlepels
- Citroenen - 2
- 1 ui
- Melk - 100 ml
- Boter - 50 gram
- IJsbergsla - 300 gram
- Zout en peper
- Kabeljauwfilet in stukjes - 400 gram
- Shoarmakruiden - 1 eetlepel
- Rode paprika - 1
- Groene paprika - 1
- Olijfolie
- uitje
Instructies
Voorbereiding Visshoarma
De 400 gram verse kabeljauw in gelijke stukken snijden en samen met de gesnipperde ui, en de beiden gesneden paprika's een uur of 2 in de koelkast zetten.
Stamppotje
Aardappels schillen, in stukken snijden en in ongeveer 20 minuten in water met zout gaar koken.
Wanneer de aardappels gaar zijn deze met de melk en de boter tot een grove puree stampen. De zeer fijn gesneden rode kool en de ijsbergsla door deze puree mengen en alles op smaak maken met peper en zout.
Gemarineerde rode uienringen
Ondertussen de rode ui in ringen snijden en in citroensap laten marineren.
Het pittige knoflooksausje
Knoflook fijnhakken en met de sambal door de yoghurt mengen
Visshoarma bakken
Een wok verhitten met wat olijfolie en hierin de stukjes vis in ongeveer 7 minuten gaar bakken.
De stamppot serveren met de visshoarma en de pittige knoflook-yoghurtsaus. Garneren met een partje citroen en de gemarineerde roze uienringen.