
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Stamppot uit Zweden met gerookte zalm
Zweden...het land van knackebröd en vis. Het visrecept hieronder is met gerookte zalm en yoghurt. Yoghurt is een prima bestanddeel om een frisse stamp te krijgen
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Gerookte zalm - 250 gram
- Yoghurt - 1/4 liter
- Wat verse dille
- Gesneden andijvie (zakje)
- Eieren - 4 stuks
- Rode paprika - 1
Instructies
Snij de rode paprika in stukjes. Snij de zalm in reepjes. Hak de dille fijn. Kook de aardappelen en zodra deze gaar zijn stamp je deze samen met de yoghurt, tot een frisse puree.
Ondertussen de stukjes paprika bakken en wanneer deze gaar zijn, samen met de dille en de zalm door de puree mengen.
Bak de eieren en leg op ieder bord met stamppot, een gebakken spiegelei.