
- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Stamppot met witvis, dille en mosterd
Een heerlijke variatie is een stamppot met vis. Gezond, gemakkelijk klaar te maken en lekker! Dille hoort bij vis evenals mosterd. Samen met deze ingrediënten maak je een heerlijk visstamppotje. Haal de witvis bij de visboer, dat is tien keer lekkerder dan koolvis uit de diepvries. De keus is aan jou!
Ingrediënten
- Aardappels, kruimig - 1 kilo
- Wortelen - 400 gram
- Witvis (koolvis of kabelauw) - 4 stuks
- Melk - 100 ml.
- Boter
- Grove mosterd - 2 eetlepels
- Dille - 6 takjes
- Zout en peper
Instructies
Ga als eerste je oven voorverwarmen op 200 graden.
Aardappels schillen en halveren. Kook ze ongeveer in 20 minuten gaar. De laatste tien minuten kook je de wortels (in stukjes) mee met de aardappels.
Gaar ondertussen in 25 minuten, de in aluminium ingepakte vis op een bakblik. Doe nog wat boter, peper en zout bij de vis, voordat je ze in de folie wikkelt. Gebruik je gemarineerde witvis, dan is dit overbodig.
Ui snipperen en fruiten in een klontje boter. Doe dit in de pan waar je de aardappels en wortels hebt gekookt.
Voeg na het fruiten van de ui de wortels, aardappels en mosterd toe en stamp dit samen met de melk en boter tot een smeuïge, compacte massa.
Snijdt de gare witvis in grove stukken en schep deze voorzichtig met de dille door de aardappel-wortelstamppot. Verwarm alles nog even en breng op smaak met peper en zout.