- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Stamppot kokosmelk en teriyakisaus
Maak met ingrediënten als kokosmelk en taugé, van deze simpele stamppot een heerlijk Oosters gerecht.
Als extra toevoeging mag je een rood pepertje gebruiken, dit hoeft echter niet.
Ingrediënten
- Aardappelen, kruimig - 500 gram
- Paksoi - 200 gram
- 1 klein uitje
- 1 teentje knoflook
- Kokosmelk - 75 ml.
- Kastanjechampignos - 125 gram
- Taugé - 75 gram
- Teriyakisaus - 2 eetlepels
- Cashewnoten, ongezouten - 1 handje
- Olie om in te bakken
- rode peper (eventueel) - 1
Instructies
Aardappels ongeveer in 20 minuten gaar koken. Ondertussen snipper je de knoflook en het uitje. Even aanfruiten in wat olie. De helft van de rode peper klein snijden en mee fruiten. Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en daarna de teriyakisaus. Voeg de kleingesneden paksoi en de taugé toe en laat dit ongeveer 2 minuutjes meebakken tot deze groentes zijn geslonken.
Wanneer de stamppot klaar is strooi je de cashewnoten er overheen. Je mag de rest van de peper nog in ringetjes snijden en deze erbij serveren (voor de liefhebber).
Dit stamppotje op Oosterse wijze is heerlijk met een stukje vis.