- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
- Portie: 4 personen
Spinaziestampot met eieren en kokospinda's
Een verrassende spinazie stamppot met ei, spek en seroendeng!
Ingrediënten
- Verse spinazie - 600 gram
- Aardappels - 1 kilo
- Spekreepjes
- Rode ui - 2 x
- Knoflook
- Eieren - 4 x
- Seroendeng
- Kruidenroomkaas - 125 gram
- Peper
- Zout
- Kerriepoeder
- Zongedroogde tomaatjes
Instructies
Kook de aardappels.
Bak de spekjes zonder olie en laat ze daarna even afkoelen op een bord, op deze manier worden ze iets knapperiger.
Kook ondertussen de 4 eieren totdat ze hard zijn.
Bak in het spekvet de uitjes en de knoflook. Voeg daarna de spinazie in delen toe totdat alles is geslonken. Strooi vervolgens de kruiden er over. Stamp de aardappels met wat kruidenroomkaas totdat het romig is. Voeg hier eventueel nog boter of melk aan toe om het nog wat smeuïger te maken. Voeg daarna de spinazie toe aan de aardappels en roer dit goed door elkaar. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes en voeg ze ook toe.
Snijd de eieren in 4 partjes.
Schep de stamppot op een bord en leg een eierpartjes er boven op en strooi er rijkelijk de seroendeng overheen.
Eet smakelijk!