- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Speklapjes met bruine bonen
Bruine bonen is een geliefde winterkost tijdens de donkere en koude maanden. Zit boordevol eiwitten en gezonde B-vitamines. Goedkope peulvruchten die je samen met een smakelijk speklapje kunt combineren.
Ingrediënten
- Magere speklapjes - 600 gram
- Blik bruine bonen
- Gemberpoeder - 1 mespuntje
- Kruidnagelpoeder - 1 mespuntje
- Boter - 50 gram
- Zout en peper
- Witte wijn - 1 scheutje
Instructies
Wrijf de speklapjes in met de kruiden en peper en zout. Bak ze op een matig vuur in ongeveer 30 minuten mooi bruin. Het vuur niet te hoog zetten anders worden ze te donker en zijn ze van binnen nog niet gaar. Haal de lapjes uit de pan en doe een scheutje witte wijn in de pan zodat het aanzetsel los komt. Dit kan apart bij de lapjes worden geserveerd.
Warm ondertussen de bruine bonen op.
Speklapjes smaken prima bij bruine bonen, zelfgemaakte appelmoes en aardappelpuree. Ook worden bruine bonen wel met stroop gegeten.
Een goedkope, lekkere en snelle maaltijd!