- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Witte bonensoep
Bonen zijn bij uitstek geschikt om een geurige soep van te maken. Probeer deze witte bonensoep maar eens.
Goed te combineren met ciabattabrood.
Ingrediënten
- 1 Pot witte bonen
- 2 tenen knoflook
- Bosuien - 6
- Italiaanse kruidenbouillon - 1 eetlepel
- Verse rozemarijn - 2 takjes
- Kastanjechampignons - 1 bakje
- Olijfolie (de lekkerste is met truffelaroma)
- Ciabattabrood
Instructies
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Snipper de knoflook fijn. Verwarm de olie in een pan en bak de helft van de bosuitjes en de knoflook ongeveer 3 minuten.
Voeg hier de pot witte bonen (met vocht) bouillon en een 1/2 liter water aan de kook. Ongeveer 5 minuten laten pruttelen en dan de soep glad maken met een staafmixer. Op smaak brengen met peper en zout.
De Ciabattabroodjes
Ris van 1 takje rozemarijn naaldjes en hak fijn.
Ciabatta's schuin in 8 plakjes snijden. Verwarm grillpan tot gloeiend heet. Verhit intussen in wok 1 eetlepel olijfolie en roerbak hier de champignons met fijngehakte rozemarijn en rest van bosui in. Breng op smaak met zout.
Rooster sneetjes ciabatta in grillpan aan beide zijden mooi bruin. Wrijf deze aan beide kanten in met een takje rozemarijn. Besprenkel met rest van olijfolie.
Schep witte-bonensoep in vier diepe borden en serveer hierbij de de ciabatta broodjes met de geroerbakte champignons.