- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Witlof/gehakt stoofpot
Dit recept vond ik op een Belgische website en zag er snel en veelbelovend uit. Een stoofpotje voor mensen die weinig tijd hebben. Staat binnen 30 minuutjes op tafel.
Ingrediënten
- Rundergehakt - 500 gram
- Witlof - 500 gram
- Aardappelen
- Bouillon - Ongeveer 1 liter
- Peper en zout
- Nootmuskaat
Instructies
Schil de aardappelen en snijd ze in 4 stukken. Was de witlof en snij deze in de lengte doormidden. Daarna nog een keer overdwars.
Rul de gehakt in een grote pan en deponeer de witlof, wanneer de gehakt gaar is, ook in deze pan. Kruiden met peper en zout en giet de bouillon erbij. Breng even aan de kook en voeg de aardappelstukjes toe.
Laat deze massa een minuut of 30 lekker sudderen en klaar is je stoofpotje!