- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 1h 25 min
Vegachili van Jamie Oliver
Deze veganistische stoofpot vond ik in een boekje van Jamie Oliver. Jamie Oliver is natuurlijk een virtuoos op kookgebied. Dit recept is niet echt ingewikkeld maar je moet wel goed het recept gaan lezen. Voor een ieder te doen.
Ingrediënten
- Ui - 1 exemplaar
- Komijnzaad - 1/2 theelepel
- Gerookt paprika poeder - 1 theelepel
- Pindakaas - halve eetlepel
- Rode peper - 1
- Paprika's - 3 in verschillende kleuren
- Cacao - 1 theelepel
- Zoete aardappel - 1
- 1 Flink blik gepelde tomaten - 600 gram
- Pofaardappels - 4 stuks
- Gemengde sla - 1 zakje
- Yoghurt (volle) - 4 eetlepels
- Cheddarkaas - 140 gram
- 1 Blik witte bonen (400 gram)
Instructies
Zet een grote braadpan op middelhoog vuur en een bakpan ernaast eveneens op een hoog vuur. Begin door de groenten in een grillpan een smokey smaakje te geven.
Schil de uien en snijd ze in dobbelstenen van 1 cm en rooster ze 3 minuten op de bakplaat en doe ze in de braadpan met 2 eetlepels olie, de komijnzaadjes, paprika, cacao en pindakaas. Regelmatig roeren.
Snijd de chilipeper (1 cm dik) en bak deze terwijl je de paprika's ontpit en grof snijdt en de zoete aardappel in grove stukken verdeeld van 2 cm.
Bak alles met het uien, paprika, cacao, komijnzaadmengsel in de braadpan. Hak de korianderstengels fijn en voeg ze toe.
Verwarm de oven voor op 180ºC .
Giet de bonen uit het blik in een zeef en vang het vocht op in de braadpan. Gril nu de bonen in de grillpan tot ze geroosterd zijn en opengebarsten. Voeg bij de groentes in de braadpan.
Voeg de de tomaten uit blik toe en maak deze stuk door te gaan roeren met een houten lepel. Dan alles onder een halfgesloten deksel 1 uur laten pruttelen.
Was ondertussen de pofaardappels, prik ze in en bak ze vervolgens 1 uur in de oven tot ze knapperig zijn aan de buitenkant en gaar in het midden.
Rasp dan de kaas en verdeel over de pofaardappels. Rangschik de sla over de borden. Op elk bord een gepofte aardappel met de kaas en een flinke portie chili. Tenslotte een lepel yoghurt bij de gepofte aardappel serveren.