
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
shoarmaschoteltje
Dit recept van een shoarmaschoteltje kreeg ik van een vriendin en ik moet zeggen...we eten dit best wel vaak. Het is heerlijk om op een "gezonde" manier shoarma te eten. Het recept is met gewone rösti, maar ik maak het altijd met röstirondjes.
Combineren met zelfgemaakte knoflooksaus.
Ingrediënten
- Wokgroente - 1 flinke zak
- Röstirondjes - 6 stuks
- 1 schaal shoarmavlees
- Geraspte kaas
- voor de saus, mayonaise - 6 flinke eetlepels
- Volle yoghurt - 1 flinke lepel
- 2 tenen knoflook
- Uipoeder
- Knoflookpoeder
- Bieslookkruiden vers of gedroogd
- Groene kruiden die je lekker vind
Instructies
De groente kort wokken in de wok. Doe deze gewokte groente als eerste laagje in een glazen ovenschaal.
Ga het shoarma vlees nu garen in dezelfde wok en deponeer dit boven op de groente.
Leg de röstirondjes hier boven op en top af met flink wat geraspte kaas.
Zet ongeveer 20 minuutjes in de oven.
Knoflooksaus
Bovenstaande hoeveelheid mayonaise heb ik gegokt want ik doe het eigenlijk altijd op gevoel.
Meng in ieder geval de mayonaise met de yoghurt en pers de knoflook hier boven uit. Voeg het uipoeder, de knoflookpoeder en de groene kruiden toe aan dit mengsel. Goed roeren en klaar is je knoflooksaus. Mijn zoons doen er een moord voor!