- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Schotse eieren
Schotse eieren noemt men ook wel "verscholen eieren". Het is eigenlijk een gekookt eitje wat in een gehaktballetje verscholen zit. Een stukje vlees wat je eigenlijk bij elk wintergerecht kunt eten. In de zomermaanden combineer je een Schots eitje met gekookte spinazie en in de winter is het een heerlijk stukje vlees bij stamppot rauwe andijvie.
Ingrediënten
- Eieren, gekookt - 4 kleine
- Kalfsgehakt - 200 gram
- 1 Ongekookt ei
- Gemengde gehaktkruiden - naar smaak een paar theelepeltjes
- Peterselie
- 1/2 geraspte citroenschil
- Paneermeel - 100 gram
- Boter - 100 gram
- Nootmuskaat, wat peper en eventueel zout
Instructies
Kook de 4 eieren ongeveer 4 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.
Kneed van het kalfsgehakt, de kruiden, het ongekookte ei en het paneermeel een stevige massa.
Verdeel het gehakt in 4 gelijke stukken en maak van elk stukje (tweederde) een soort kommetje. Leg hier het gekookte eitje in en dek af met het overgebleven stukje (eenderde) gehakt. Er mogen geen naden te zien zijn. Rol vervolgens de balletjes door het paneermeel en braad ongeveer 20 minuten.