- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Savooiekool ovengerecht
Savooiekool is hetzelfde als groene kool. Deze kool is één van de oudste koolrassen en komt van oorsprong uit het Middellandse zeegebied. Deze groene kool kan heel goed tegen de kou, vandaar dat het ook een echte wintergroente is.
Heerlijk met een gehaktballetje!
Ingrediënten
- Aardappelen - 500 gram
- Savooiekool - 1/2 exemplaar
- 1 Rode ui
- Geraspte kaas - 50 gram
- Olie om te bakken - 2 eetlepels
- Sojaolie - 1 eetlepel
- Nootmuskaat, peper en zout
Instructies
Oven voorverwarmen op 180 graden.
Aardappels schillen, 20 minuten koken, droogstomen en met wat achtergehouden kookvocht tot een puree stampen met een snufje nootmuskaat.
Snipper de ui en snij de kool in stukjes. Ui in een pan fruiten en na 2 minuten de kool toevoegen. Omscheppen tot de kool is geslonken. Maak af met sojasaus en breng op smaak met peper en zout. Schep de kool in een ovenschaal en verdeel hier de aardappelpuree overheen. Strooi als laatste de kaas over de puree en zet de schaal een minuut of 10 in de oven. Je kunt na deze 10 minuten de grillstand gebruiken voor een lekker bruin korstje.