- Voorbereiding: 2h 00 min
- Kooktijd: 15 minuten
Saté in pindasaus
Saté in pindasaus kent iedereen. Erg smakelijk bij allerlei Oosterse gerechten. We kopen het vaak kant en klaar, maar zelf maken is ook heel lekker. Je moet er wel even de tijd voor nemen maar dan heb je ook wat.
Ingrediënten
- Voor de marinade, olie - 1 dl.
- Ketjap - 2 eetlepels
- Citroensap - 2 eetlepels
- Sambal - 1 mespunt
- 2 Knoflooktenen uitgeperst
- Bruine suiker - 1 theelepel
- Varkensvlees in 32 dobbelstenen - 500 gram
- Houten satéstokjes - 8 stuks
- Voor de saus
- Fijngehakt klein uitje
- 1 teen knoflook uitgeperst
- 1 theelepel sambal
- Bruine suiker - 1 mespunt
- snufje zout
- 1.5 dl. water
- 1/2 pot pindakaas
- 10 gram boter
Instructies
Marineer de dobbelstenen vet varkensvlees ongeveer 2 uur in 2/3 van een marinade van ketjap (2 eetlepels), citroensap, sambal (1 mespuntje), knoflook(twee teentjes) en 1 theelepel bruine suiker.
Ondertussen de satéstokjes 10 minuten in koud water leggen.
Saus
Fruit in een pannetje het gesnipperde uitje in 10 gram boter, plus 1 knoflookteentje (geperst), 1 theelepel sambal, mespunt bruine suiker en een snufje zout.
Na 3 minuten 1.5 dl. water toevoegen. Neem het pannetje van het vuur en roer de pindakaas door de massa.
Rijg het vlees aan de stokjes en grill ongeveer 10 minuten. Bestrijk ondertussen met de rest van de marinade.
Serveer met wat stokbrood of rijst en wat zuur.