- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Saganaki, snack uit Griekenland
Ben je wel eens in Athene geweest? Dan weet je dat die stad wemelt van de kraampjes met de lekkerste snacks. Eén daarvan is Saganaki, een kaasgerechtje wat is vernoemd naar de pan waar de kaas in wordt gebakken. Simpel maar erg lekker hapje!
Ingrediënten
- Pecorino Romano oKefalotyri of Kasseri kaasf - 500 gram
- 1/2 kopje olie
- Bloem - 2/3 kopje waar de kaas in wordt gedoopt
- Citroenen - 2 tot 3
Instructies
De kaas in schijven van 1 cm dik en 7 cm lang snijden.
Elk sneetje in koud water dopen en daarna in de bloem.
In een pan met dikke bodem olie goed heet laten worden. De kaas er in laten glijden en bakken tot deze goudbruin ziet.
Warm serveren, besprenkeld met citroensap.
Extra lekker met een vers knapperig broodje, wijn, groente mezethes en verse tomaten.