- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
Shchi Russische koolsoep
Uiteraard is Rusland het land waar veel gerechten met kool worden bereid. Deze heerlijke koolsoep is een typisch Russisch gerecht waar de Russen trots op zijn. Maar ook wij als Nederlanders zullen deze soep voor de winterse dagen waarderen. Maak een flinke pan dan kun je twee dagen genieten van deze shchi.
Ingrediƫnten
- 1 grote kool in stukjes
- 1 grote gehakte ui
- 1 grof geraspte winterwortel
- 1 gesnipperde selderierib
- Groentebouillon - 8 kopjes
- Zwarte peperkorrels
- 2 aardappelen, geschild en grof gesneden
- 2 ontvelde tomaten zonder zaadjes in stukken gesneden
- Verse dille voor garnering
- Zure room
- Peper en zout
Instructies
Begin met de gesnipperde ui in de boter aan te bakken tot deze glazig ziet. Voeg geraspte kool, grof geraspte wortel en gehakte bleekselderij toe en bak ongeveer 3 minuten, onder regelmatig roeren gaar.
Voeg nu de groentebouillon toe plus de zwarte peperkorrels en het laurierblad. Breng alles aan de kook en laat 15 minuten sudderen.
Dan de aardappelen toevoegen en nog een minuut of 15 sudderen tot de aardappelen gaar zijn.
Tomatenblokjes toevoegen en nogmaals een minuut of 10 laten sudderen. Verwijder de peperkorrels en het laurierblad.
Op smaak maken met peper en zout.
Serveren in kommen met een flinke dot zure room en dille.
Is heerlijk met roggebrood!