- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Zomerse rucolastamppot
In de zomermaanden kan prima een stamppotje worden gemaakt. Je komt van het strand en zet deze alvast klaargemaakte stamppot zo in de oven.
Wil je er een stukje vlees bij? Een gebakken stukje kipfilet combineert prima!
Ingrediënten
- Aardappels, lekker kruimig - 1 kilo
- Rucolasla - ongeveer 200 gram
- Rode paprika - 1 flinke
- Rode ui - 1 exemplaar
- roomboter - 2 eetlepels
- Kookroom of Blue band finesse - 125 ml
- Rode pesto - 1 flinke eetlepel
- Mozzarella - 2 stuks
Instructies
Aardappels schillen en gaar koken in ongeveer 20 minuten. Paprika en ui schoonmaken en in stukjes snijden. De rucolasla fijn snijden en een beetje ongesneden sla apart houden.
De ui fruiten in de boter en de laatste 4 minuutjes de paprika meebakken. De aardappels afgieten en tot een smeuïge puree stampen samen met kookroom of de Blue band finesse.
Spatel nu de pesto, de fijngesneden rucola en het ui/paprikamengsel door de aardappelstamp en doe deze massa in een ovenschaal.
Verdeel de mozzarella over de stamppot.
Maak je de schotel van te voren klaar, dan kun je deze later opwarmen. Doe dan tijdens het opwarmen in de oven even wat aluminiumfolie over de stamp en haal deze na ongeveer 20 minuten weg wanneer de stamppot door en door warm is.
Zet dan de schotel onder een hete gril om de bovenzijde een knapperig korstje te geven.
Verdeel de overgebleven rucolasla over de schotel voordat je deze gaat opdienen.
Lekker met een stukje gebraden kipfilet.