- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Rijststoofpot met sherry
Deze stoofpot is anders dan anders. Geen aardappelen maar gekookte witte rijst. Ook de sherrytoevoeging is heel apart. Je wordt er helemaal warm van. Daarom is deze rijststamppot heel geschikt voor de koude winterse dagen!
Ingrediënten
- Kipfilethaasjes - 175 gram
- Melange van paddenstoelenelen - 200 gram
- 1 Rode ui
- 2 takjes verse tijm
- Knolselderij in blokjes - 300 gram
- Witte rijst, gekookt - 250 gram
- Olijfolie - 3 eetlepels
- Sherry (medium dry) - 100 ml.
- Crème fraîche - 125 ml.
Instructies
De kipfilet rondom in 3 minuten bruin bakken in de olie. Rits de tijmblaadjes van de takjes en snipper de ui. Paddenstoelen reinigen met keukenpapier en in plakjes snijden.
Schep de ui, knolselderij en tijm door de kip en bak ca. 3 min. mee.
Sherry en paddenstoelen door het kipmengsel roeren en nog ongeveer 5 minuutjes meestoven. Daarna de crème fraîche toevoegen. Op smaak brengen met peper en zout en apart naast de warme witte rijst serveren.