
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Amerikaanse pancakes
Deze heerlijk gekruide pannenkoekjes zijn afkomstig uit Amerika. Heerlijk om op een late zaterdagmiddag te bakken en als maaltijd te verorberen. Kinderen zijn er dol op!
Ingrediënten
- Bloem - 1 1/4 kopje
- Bakpoeder - 2 theelepels
- Bruine basterdsuiker - 2 eetlepels
- 1/4 theelepel zout
- 3/4 theelepel kaneelpoeder
- 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat
- mespuntje gemalen gember
- snufje gemalen kruidnagel
- 1 kop melk
- 1/2 kopje pompoenpuree
- 1 ei
- olie en boter om te bakken
Instructies
De oven voorverwarmen.
Klop de bloem, suiker, bakpoeder, zout en kruiden in een middelgrote kom. Deponeer de melk, pompoen, ei en olie of boter in een aparte kleine kom. Roer de droge ingrediënten door dit mengsel en klop tot je een klontvrij beslag hebt.
Giet het beslag in de koekenpan en bak de pannenkoek snel bruin. Draai de pannenkoek om met een pannenkoeksmes.
Leg de pannenkoeken in een ovenveilige schaal en houdt warm in de oven. Serveer met kaneelsuiker, ahornsiroop, een lekkere klont roomboter en/of slagroom.