- Voorbereiding: 10 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Pannenkoeken met kaas en shitake
Pannenkoeken...wie is er niet mee groot gebracht. Pannenkoeken met stroop, met suiker, met honing en met spek. Heerlijk als lunchgerecht maar kan ook wel een keer als hoofdmaaltijd met een lekkere kop soep. We gaan dan voor de hartige variant! Een echte Twentse pannenkoek met Twentse bunkerkaas. De shitake (Japanse paddenstoel) zorgen voor een bijzondere smaak.
Ingrediënten
- Pannenkoekenmix van het bekende merk - 200 gram
- Melk - 400 ml
- 1 ei
- Boter - 25 gram
- Sjalotjes - 4
- Salie - 6 blaadjes
- Twentse bunkerkaas - 200 gram
- Knoflook - 1 teentje
- Shitakes - 100 gram
- Zout en peper
Instructies
Doe de pannenkoekenmix in een beslagkom en voeg de helft van de melk toe. Roeren tot er een beslagje ontstaat. Roer dan de rest van de melk, plus het eitje toe.
Sjalotjes halveren in dunne ringeltjes snijden. Verhit de boter in de koekenpan en bak de uitjes samen met de salie. Wanneer de sjalotjes zacht zijn, haal ze dan uit de pan.
Giet dan het beslag in de pan en bak aan één kant bruin en draai hem om. Bestrooi de geraspte bunkerkaas over één helft van de pannenkoek samen met de sjalotjes. Vouw de pannenkoek dicht en laat de kaas smelten.
Ondertussen in een andere pan de fijngesneden knoflook fruiten, samen met de shitakes. Op smaak brengen met peper en zout en over de samengevouwen pannenkoek verdelen.
Heerlijk naast een pittig kopje tomatensoep.