- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Pangsit goreng
Dit heerlijke pittige hapje wordt in een Chinees restaurant meestal als voorgerecht geserveerd. Dit van oorsprong Indonesische gerecht kan echter ook als borrelhap worden gegeten.
Ingrediënten
- 1 Knoflookteentje
- Gember - 3 cm.
- Lenteuitjes - 3
- Rundergehakt - 300 gram
- Sambal oelek - 1 eetlepel
- Djinten - 1 theelepel
- Ketumbar - 1 theelepel
- Zout en peper
- Pangsitvellen - 1 pakje
- 1 losgeklopt ei
- Frituurpan of olie met wok
Instructies
Knoflook fijnhakken. Gember schillen en zeer fijn hakken. Dunne ringetjes snijden van de lenteuitjes. Het donkergroene gedeelte weggooien . Doe het gehakt in een kom en voeg hierbij de knoflook, gember, lente-ui, sambal oelek, djinten,
ketumbar, het zout en de peper. Kneed het gehakt goed door en rol er kleine balletjes van 2 cm doorsnee van.
Leg in een velletje een bolletje gehakt en bestrijk 2 randen met het ei. Vouw diagonaal dicht als een driehoekje. Buig dan de punten van de lange zijde naar elkaar toe en plak ze vóór de uiteinden op elkaar met een beetje ei.
Olie verhitten en de pangsits in gedeeltes frituren tot ze bruin en knapperig zijn.
Je kunt ze serveren met een zoete gember/chilisaus.