- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 15 minuten
Pad Thai
Ben je wel eens in Thailand geweest, dan heb je vast een keer Pad Thai gegeten. Vooral in Bangkok kun je dit gerechtje overal eten. Dit keer heb ik het zelf gemaakt. Simpel en lekkerrrr!
Ingrediënten
- Voor de Pad Thai saus, 50 ml. water
- Vissaus - 3 eetlepels
- 1/2 chilipeper
- Bruine suiker - 15 gram
- Tamarinde pasta - 1/2 eetlepel
- Water 50 ml
- En verder, grote garnalen, ontdooid - 200 gram
- Sojasaus - 3 eetlepels
- Eieren - 2
- Taugé - 75 gram
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 1 cm gember, fijngesneden
- Sugar snaps - 150 gram
- Rijstnoedels - 150gram
- Wokolie om in te bakken
- Als topping
- Gehakte pinda's
- Taugé - 25 gram
- Limoenpartjes
- Verse koriander
- Gebakken uitjes (zakje< kant en klaar)
Instructies
Doe als eerste de garnalen in een kom en laat in de sojasaus marineren.
De saus
Water en bruine suiker in een pannetje verhitten zodat de suiker gaat smelten. Voeg tamarinde, vissaus en chilipeper toe en laat zachtjes tien minuten pruttelen. Je saus is klaar.
Maak in een andere pan roerei van de twee eieren en schep dit op een bord. In dezelfde pan, knoflook en gember zachtjes laten bakken. Garnalen toevoegen en 3 minuutjes meebakken. Wok ook de sugar snaps en de taugé zachtjes mee.
Ondertussen de noedels gaar koken en schep ze daarna door de groentes en de garnalen. Voeg dan de saus en de roergebakte eieren toe. Even goed door elkaar scheppen.
Serveer nu met de toppings die ik in bovenstaande ingrediëntenlijst heb laten zien.