- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Ovenschotel wintergroentes
Deze vegetarische ovenschotel met wintergroentes is een wat zoetere variant. Dit gerecht is bereid met groentes uit de vergeten hoek. Koolrabi, aardperen en koolraap heb je niet elke dag op je bord. Je mag best een stukje vlees bij deze schotel serveren, maar het is niet écht nodig. Zo ook al erg lekker!
Ingrediënten
- Koolrabi - 300 gram
- Koolraapje - 300 gram
- Aardperen - 300 gram
- Zoete aardappelen - 300 gram
- Rode uien - 2
- Geitenkaas (met korst) - 250 gram
- Appels (Jonagold) - 2
- Gemengde noten - 150 gram
- 1/2 uitgeperst citroen
- Tijm - 2 takjes
- Honing - 2 eetlepels
- Rozemarijn - 2 takjes
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C. Alle groenten schillen en in gelijke stukken snijden. Kook of stoom alles in 10 minuten beetgaar. Giet af en laat uitlekken.
Schil de appels, verdeel in partjes en besprenkel ze met citroensap. Doe ze samen met de groentes en de uitgeperste knoflook in een met olie ingevette schaal.
Geitenkaas in dikke plakken snijden en tussen de groentes leggen.
Rist de tijm en rozemarijn. Hak de noten grof en strooi ze samen met de kruiden over de groenten, besprenkel met honing. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.