
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 50 minuten
Oven visschotel met wortel
Een gezonde visschotel uit de oven. Het lekkerste is om een vers kabeljauwmootje bij de visboer te halen. De winterwortel zorgt voor een "winterse touch". Deze visschotel kan natuurlijk ook prima in andere maanden van het jaar worden bereid.
Ingrediënten
- Aardappelen - 600 gram
- (Winter)wortelen - 500 gram
- 1 sjalotje
- Vloeibare margarine - 1 eetlepel
- Halfvolle melk - 150 ml.
- Verse dille
- Peper en nootmuskaat
- Kabeljauw of andere witvis - 200 gram
Instructies
Aardappels schillen en gaar koken in ongeveer 20 minuten. Warm intussen de oven voor, op 180 graden. De wortelen schoonmaken en in plakjes snijden. Ook het sjalotje fijnsnijden en in de margarine fruiten tot deze glazig ziet. Voeg dan de wortelplakjes toe en stoof deze 5 minuten met de ui. Melk even aan de kook brengen en samen met de aardappels, de helft van de dille, peper en nootmuskaat fijnstampen tot een smeuïge massa.
De vis in blokjes snijden en met peper bestrooien.
Schep de wortel plus ui in een ovenschaal en leg hier bovenop de stukjes vis. Strooi hier de dille overheen.
Dek alles af met de aardappelpuree en zet de schotel in de oven. Na ongeveer 30 minuten is deze gaar en goudgeel.