
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
Bloemkoolschotel uit de oven
Een simpele bloemkoolschotel die je al een dag van te voren kunt maken. Dan is ie trouwens nog lekkerder van smaak omdat alle ingrediënten goed zijn ingetrokken. Een schotel die voor iedereen gemakkelijk te bereiden is.
Deze bloemkoolschotel kun je met allerlei vleessoorten eten, maar zonder vlees net zo lekker.
Ingrediënten
- Aardappels - 500 gram
- Spekjes - 100 gram
- Bloemkoolroosjes - 300 gram
- Scheutje melk
- Geraspte kaas - 50 gram
- 1 ui
- Italiaanse kruiden - 2 theelepels
- 1 teentje knoflook
- Zout en peper
Instructies
Oven 10 minuten voorverwarmen op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in tweeën. Aardappels ongeveer 20 minuten koken en afgieten. Stamp de aardappels fijn met een scheut melk en een snufje zout en peper. Bloemkoolroosjes ongeveer 12-15 minuten koken. Ondertussen de ui snipperen en de knoflook fijnsnijden. Bak de ui, knoflook en spekjes in een pan met de Italiaanse kruiden. Als de spekjes bruin zijn, zet je het vuur uit. Doe de bloemkool en spekjes in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree er overheen en strooi wat geraspte kaas over de ovenschotel. Zet de schotel 15 minuten in de oven tot er een mooi korstje overheen zit.