- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 35 minuten
Jachtschotel met kikkererwten
Bij een jachtschotel denk je meestal aan wild. Konijn, ree of zwijn worden meestal verwerkt in zo'n schotel. Deze jachtschotel is echter met kikkererwten. De combinatie met "ras el hanout" (kruidenmengsel uit Marokko) geeft deze schotel een super aparte smaak. Je krijgt het er lekker warm van en dat kunnen we wel gebruiken in ons koude kikkerlandje. Dus, op jacht naar hanout en kikkererwten.
Ingrediënten
- Rode uien - 2
- Teentjes knoflook - 2
- Ras el hanout - 3 theelepels
- Olijfolie - 2 eetlepels
- Kikkererwten - 350 gram
- Tomatenblikjes in blik - 400 gram
- Kristalsuiker - 1 theelepel
- Verse spinazie - 200 gram
- Aardappelpuree - 800 gram
- Roomboter - 25 gram
- Paneermeel - 2 eetlepels
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 graden. Knoflook fijnhakken en de uien in ringen snijden. Olie in een braadpan verhitten en de uien en knoflook 5 minuten fruiten. Voeg de el hanout toe en fruit nog 1 minuut extra.
De kikkererwten afspoelen met koud water en laten uitlekken.
Voeg tomatenblokjes, suiker en de kikkerwten toe aan het knoflook/uimengsel. Laat alles een minuut of 5 stoven.
Na deze 5 minuten wordt de spinazie toegevoegd en goed doorgeroerd. Op smaak brengen met peper en zout.
Deze massa overbrengen in een ovenschaal. Daarboven op wordt de aardappelpuree verdeeld. Strooi het paneermeel en klontjes boter over de puree en zet 25 minuten in de oven.