- Voorbereiding: 20 minuten
Hangop
Hangop maakte ik vroeger vaak voor mijn kinderen en noemde het doorgezakte yoghurt. Een heerlijk romig toetje wat je met veel fruitsoorten kunt combineren. Kinderen, maar ook volwassenen zijn er dol op!
Ingrediënten
- Volle yoghurt - 1,5 liter
- 1 Vanille stokje
- Suiker naar smaak
- Vers fruit als aardbei, ananas of blauwe bessen (alles kan)
Instructies
Bekleed een zeef met een vochtige, schone theedoek. Hang de zeef in een diepe kom.
Schenk de yoghurt in de theedoek en dek dit af.
Zet de kom 8 uren in de koelkast en laat zo het vocht uit de yoghurt lekken.
Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit.
Klop slagroom stijf met de suiker.
Schep de yoghurt uit de theedoek en doe dit in een kom.
Roer het los met een vork en roer vanillemerg en slagroom er doorheen.
Serveer met vers fruit.
Maak voldoende van dit toetje want ze willen nog meer!