- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Stamppot met koolraap en andijvie
Koolraap, een vergeten groente die weer helemaal terug is van weggeweest. Samen met andijvie, champignons en spek een echt wintergerecht. Haal nog een lekkere rookworst bij de slager en je maaltijd is klaar om opgepeuzeld te worden.
Ingrediënten
- Koolraap - 350 gram in blokjes
- Andijvie - 200 gram gesneden
- Champignons - 75 gram
- Spek - 75 gram
- Aardappelen - 350 gram
- 1 ui - gesnipperd
- melk - 1/2 dl
- Peper en zout
- Nootmuskaat
- Mosterd (eventueel)
Instructies
De geschilde en in stukken gesneden aardappel samen met de blokjes koolraap gaar koken in 20 minuten.
Bak de in dobbelsteentjes gesneden spek in een koekenpan. Voeg de gesnipperde ui samen met de in plakjes gesneden champignons bij het spek en bak samen even 5 minuten mee.
Stamp de afgegoten aardappelen en de koolraap tot een smeuïge puree. Voeg steeds een beetje melk toe.
Schep de fijngesneden rauwe andijvie en het spekmengsel door de stamppot en maak af met peper, zout, nootmuskaat en eventueel wat mosterd.
Heerlijk met een goede rookworst, maar kan ook zo worden gegeten.