- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Oosterse stamppot met paksoi
Een heerlijke stamppot met een Oosters tintje door de paksoi groente. De zoete aardappel, gemengde paddenstoelen en de taugé zorgen voor een luchtige stamppot. Met de toevoeging van de kipfilet krijg je een wat voedzamer geheel.
Ingrediënten
- Zoete aardappelen - 1 kilo
- 1 Paksoi
- Gemengde paddestoelen - 200 gram
- 1 Lenteuitje
- Taugé - 100 gram
- 1 Rode peper
- Sojasaus - 2 eetlepels
- Scheutje melk en olijfolie
- Kipfilets - 3 stuks
- Peper en zout
- 1 teentje knoflook
- Gehakte cashewnoten
Instructies
Een marinade maken door olijfolie, sojasaus, knoflookteentje (geperst) en een gehakte, halve rode peper (zonder zaadjes) te vermengen
De kipfileetjes in repen snijden en minimaal één uur laten marineren.
De zoete aardappels schillen en in blokjes snijden. Vervolgens in een minuut of 10 gaar koken. Afgieten en tot een puree stampen.
Voeg eventueel een scheutje melk toe. Breng de puree op smaak met peper en zout. Dit is de basis van je zoete aardappel stamppot.
De kipfilet goudbruin bakken en apart houden.
Voeg in de pan waar je de fileetjes in hebt gebakken een scheutje olijfolie, de gehakte knoflook en een halve rode gehakte peper.
Paddenstoelen schoonmaken in stukken snijden en in de pan meebakken. Paksoi in stukken snijden en samen met de paddenstoelen en de taugé wokken.
Breng op smaak met sojasaus.
Vervolgens schep je deze groentemassa door de zoete aardappelpuree.
Garneren met uiringetjes en de gehakte cashewnoten.
Serveer hierbij de stukjes kipfilet.