- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Spruitjesstamppot met een oosters tintje
Spruitjes zijn natuurlijk een oer-Hollandse groente. Je kunt er echter een heerlijk gerecht van maken met een Oosterse touch. Verrassend lekker!
Ingrediënten
- Aardappels - 600 gram
- Spruitjes, schoongemaakt - 400 gram
- Rijstazijn - 1 eetlepel
- Sojamelk - 60 ml.
- Teryakimarinade - 3 eetlepels
- Cashewnoten - 75 gram
- Olie - 3 eetlepels
- 2 uien in ringen
- Sesamolie - 1 eetlepel
Instructies
Halveer de spruitjes en kook ze 6 minuten. Giet af en zet ze in de teryakimarinade.
Aardappels schillen, koken en met de melk tot een puree stampen.
Schep de sesamolie en de rijstazijn door deze puree.
Rooster nu de cashewnoten in een pan zonder olie en laat ze daarna afkoelen.
In deze zelfde pan laat je wat olie heet worden en fruit je de uien. Doe na een paar minuten de spruitjes bij de uien en roerbak samen nog een minuut of 4. Schep dan dit mengsel door de puree en bestrooi met de cashewnoten.
Zonder vlees is dit gerecht een vegetarische stamppot. Je kunt wanneer je wilt een worstje bij deze stamppot serveren.