- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 30 à 35 minuten
Oosterse stamppot met pittige kippendijen
Af en toe een stamppot maken, die wat meer werk en tijd nodig heeft, kan er prima tussen door. Je vindt hieronder alle ingrediënten voor de kippendijen en de groentestamppot. Heb je wat meer tijd? Zet deze Oosterse stamppot op tafel. Iedereen zal er van smullen!
Ingrediënten
- Aardappels - 500 gram
- Prei, champignons en taugé - samen ongeveer 500 gram
- Sambal - naar smaak
- Knoflook - 1 teentje (mag ook meer)
- Ketjap Manis - flinke scheut
- Kippendijen - 4 voor 2 personen
- Paprikapoeder - 1 theelepel
- Zout en peper
- Wokolie
- Chilisaus, hot of sweet - 200 ml
- Eventueel spekjes om uit te bakken
Instructies
Kippendijen
Bestrooi de kippendijen met peper, zout en de paprikapoeder. Bak ze even rondom bruin in de wok. Leg ze in de ovenschaal en smeer in met de Chilisaus. Zet de oven alvast op 180 graden om voor te verwarmen.
Stamppot
Schil de aardappels, snijdt ze in stukken en doe ze in een pan met water.
Zet ze op het vuur en zet tegelijk de kippendijen in de voorverwarmde oven. De dijen zijn met 30 minuten gaar.
Snij, terwijl de aardappels koken en de dijen in de oven staan te pruttelen, de groentes klein. De prei in ringen en de champignons in blokjes. Taugé zo laten.
Bak deze groentes even kort aan in de wok waarin je de kippendijen hebt aangebraden.
Wanneer de aardappels gaar zijn giet ze af en stamp deze samen met de sambal, ketjap en uitgeknepen knoflook, tot een smeuïge massa.
Roer hier, de gesmoorde groentes doorheen.
Serveer samen met de pittige kippendijen en eventueel uitgebakken spekjes.