- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Andijviestamppot met kip op Oosterse wijze
Oosters...het klinkt ver weg maar is toch dichtbij. Door deze heerlijke, Aziatische stamppot te maken waan je je in het verre Oosten. Dit komt door de Boemboe en de Ketjap manis. Een echte Hollandse groente samen met ingrediënten die er een Oosterse twist aan geven.
Ingrediënten
- Zoete aardappel - 1 kilo
- Aardappelen kruimig - 400 gram
- Andijvie gesneden - 500 gram
- Kipfilets - 400 gram
- saladeuitjes - 1 bosje
- Ketjap Manis - 4 eetlepels
- Boemboe ajam paniki - bakje van 100 gram
- Arachideolie - 2 eetlepels
Instructies
Kruimige en zoete aardappelen schillen en in stukken snijden. Samen in een pan met water gaar koken.
De kipfilet in repen snijden. De uitjes boven en onderzijde afsnijden en in ringetjes snijden.
Zet een pan op met de olie en bak hier in de kipreepjes goudbruin. Voeg de ketjap en de helft van de uitjes daarbij en bak dit samen nog 5 minuten. Maak op smaak met peper en zout.
Neem de kip uit de pan en houd alles warm.
Gebruik de pan waar nog olie in zit voor het bakken van de boemboe. Voeg na één minuut de rest van de uitjes erbij. Ook de helft van de andijvie een paar minuten meebakken.
Giet de aardappels af en stamp deze tot een stevige puree samen met de boemboe/ui. Dan de rest van de andijvie beetje voor beetje toevoegen. Op smaak maken met peper en zout.
Serveer de kippenreepjes hier apart bij.