- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Chinese koolstamppot met kabeljauw
Deze stamppot met Chinese kool heeft een heerlijke Aziatische touch. Samen met kabeljauw is deze stamp een bijzonder gerecht. Stamppot met vis is zo wie zo bijzonder, omdat we als we aan stamppot denken, altijd een rookworst voor ogen hebben. Goed om eens op een andere manier stamppot te serveren.
Ingrediënten
- Aardappelen - 1 kilo
- Gember - 3 cm, geschild en geraspt
- Knoflookteentjes - twee stuks
- Kastanjechampignons - Gehalveerd en schoongemaakt
- Witte champignons - Gehalveerd en schoongeveergd
- Chinese kool - 400 gram in reepjes gesneden
- Kabeljauwfilets - 6 stuks
- Sojasaus - 3 eetlepels
- Ketjap Manis - 3 eetlepels
- Sambal Badjak - 1 eetlepel
- 1 gesnipperde ui
- Arachideolie - 4 eetlepels
- Warme melk - 50 ml
- Sesamzaad - 2 eetlepels
- Bosje fijngesneden lenteui
Instructies
Aardappels koken in water waar de knoflook (geperst), zout en gember zijn toegevoegd.
Ui fruiten in de arachideolie en na een minuut of 5 de gehalveerde champignons toevoegen. 2 à 3 minuten meebakken en de sojasaus plus de ketjap manis er door roeren.
Aardappels afgieten en grof stampen met de warme melk. Schep de Chinese koolreepjes en de helft van de champignons door de aardappelstamp.
Kabeljauwfilets
Rooster het sesamzaad in een droge pan en laat afkoelen.
Wrijf de kabeljauw in met de sambal en bak in olie aan beide zijden 2 à 3 minuten per kant.
De stamppot samen met de kabeljauw en de rest van de champignons serveren. Bestrooi alles met het sesamzaad en de bosui.