- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Mosterdsoep
Mosterdsoep mag onder de winterse soepen zeker niet ontbreken. De pittige smaak van de mosterd in combinatie met de room geeft een heerlijk gerecht op een koude winterdag. Een snel en gemakkelijk recept vindt je hieronder.
Ingrediënten
- Aardappel - 250 gram
- Grove mosterd - 2 eetlepels, voor extra pittig meer gebruiken
- 1 Liter kipbouillon
- Slagroom 100 ml.
- Boter
Instructies
Prei in ringetjes snijden en aardappelen in stukken van 3 cm.Verhit de boter in een (soep)pan. Voeg de aardappel en prei toe en roerbak een paar minuutjes. Mosterd er door roeren en de warme kippenbouillon toevoegen. Breng alles aan de kook.
Wanneer de aardappels gaar zijn kun je de massa gaan pureren met een staafmixer. Room erbij en goed doorroeren. Misschien moet je nog wat peper en zout toevoegen. Garneer de soep met nog wat overgebleven room.
Erg lekker met een kaascrouton.