- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Saucijzenbroodjes uit Indonesië
Indonesië...daar komen de pittige gerechtjes vandaan. Zo ook onderstaand recept voor het maken van een lekker, hartig saucijzenbroodje. Even een hapje tussendoor of bij de borrel.
Ingrediënten
- De vulling: Rundergehakt - 500 gram
- Ontbijtspek, zéér fijn gesneden - 100 gram
- Kant en klaar gefruitte uitjes - 10 eetlepels
- Sambal badjak - 3 theelepels
- Ketjap Manis - 2 eetlepels
- Ketjap Asin - 2 eetlepels
- Gemberpoeder - 1 theelepel
- 1 ei
- Paneermeel - 5 eetlepels
- Melk - 2 eetlepels
- Voor de broodjes: diepvriesbladerdeeg - 10 blaadjes
- Handje bloem
- 1 losgeklopt eitje
- Sesam- en maanzaad - paar eetlepels
- Boter om de bakplaat in te vetten
Instructies
De oven voorverwarmen tot 200°C. Vet een of meer bakplaten in. Bladerdeegplakjes laten ontdooien.
Vermeng alle ingrediënten voor het gehakt. Verdeel het gehakt in 10 porties. Rol van elke portie een worstje van ongeveer 12 cm lang .
Op elk plakje bladerdeeg een worstje leggen, laat het deeg een beetje overlappen. Goed de naad aandrukken.
Leg de broodjes met de naad naar beneden op het werkvlak. Snijd elk broodje in 3 of 4 mini-broodjes; bepaal zelf hoe groot je je hapjes wilt maken.
Leg de broodjes op het ingevette bakblik en bestrijk de broodjes met losgeklopt ei. Strooi de zaadjes hier over. In 25 minuten afbakken.
Serveer met wat sambal.