- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Taco's met gehakt en kaas
Taco's met gehakt en kaas zijn heerlijk als hapje in het weekend. Een lekker glas wijn er bij en happen maar. Eet gerust met je handen.. Dan kun je je vingers er bij aflikken!
Ingrediënten
- Tacoschelpen - 12
- Rundergehakt - 500 gram
- Knoflook - 2 tenen
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- Mais - 150 gram
- Zwarte bonen - 200 gram
- Tomatenpuree - 200 gram
- Tacokruiden - 2 eetlepels
- Guacamole - 200 gram
- Zure room - 125 gram
- Chedarkaas geraspt - 200 gram
- Takjes koriander
- IJsbergsla
Instructies
Snijd de ui in halve ringen en pers de teentjes knoflook uit. Paprika in stukjes snijden.
Olie verhitten in de hapjespan en de knoflook en ui fruiten. Tacokruiden toevoegen en meebakkken tot de heerlijke geur ontstaat.
Gehakt toevoegen en de tomatenpuree. Rul de gehakt. Doe de rode paprika, de mais en de zwarte bonen bij de rest in de pan en roer alles door elkaar. Laat het mengsel een paar minuten pruttelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vul de tacoschelpen met het gehaktmengsel en zet ze in een ovenschaal. Bestrooi de taco’s met geraspte cheddar.
Zet de schaal in de oven er laat in 15-20 minuten de kaas smelten.
Koriander fijnhakken. Bestrooi de Mexicaanse taco’s hier mee. Serveer de taco’s met guacamole, zure room, partjes citroen en ijsbergsla.