- Voorbereiding: 30 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Makreelgerecht met linzen
Er wordt geadviseerd om meer vis te gaan eten voor de broodnodige omega-3 vetzuren en eiwitten. Makreel zit er boordevol mee. Goedkoop en voorzien van alle gezonde vitamines en mineralen. Geroosterde makreel met heerlijke wintergroentes doen het altijd goed.
Ingrediënten
- Linzen (gedroogd) - 200 gram
- Winterwortels - 2 grote
- Bleekselderij - 1 struik
- Rode ui - 1 exemplaar
- Knoflook - 2 tenen
- Olijfolie - 4 eetlepels
- Anijszaad (gemalen) - 1 eetlepel
- Groentebouillonblokje - 1
- Gefileerde makreel - 2 stuks
- Peper en zout
Instructies
Linzen wassen en opzetten met koud water. Laat ze 25 minuten koken. Ondertussen de wortels schoonmaken en overlangs doorsnijden. Verdeel in plakjes. Bleekselderij schoonmaken en in plakjes snijden. Ui snipperen en knoflook fijnsnijden.
2 Eetlepels olie verhitten in de braadpan en ui en knoflook 3 minuten op een laag vuur fruiten. Bleekselderij en wortel toevoegen en nog een paar minuten meebakken. Even omscheppen. 50 ml. water plus het verkruimelde bouillonblokje en het anijszaad aan de groentes toevoegen 20 minuten zachtjes sudderen. Groente moet gaar maar wel nog wat knapperig zijn.
Meng de linzen door de gesudderde groentes en op een laag vuur goed doorwarmen.
De makreelfilets bestrooien met zout en bestrijken met olie. Rooster ze aan beide zijdes in een grillpan of in de oven onder de grill. 2 à 3 minuten per kant.
Nog 1 eetlepel door de linzen/groente roeren en afmaken met peper en zout. Verdeel over 4 borden en leg hier de makreelfilets boven op.