- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 1h 45 min
Linzensoep
Linzen zijn er in verschillende kleuren. Rood, bruin en de grauwe kleur. Gedroogde peulvruchten die eiwitrijk zijn en heel goed passen in een dieet met veel eiwitten. Linzen hoeven voor het maken van soep, niet te worden geweekt. Ze hebben een korte kooktijd nodig. Maak inderdaad eens een lekkere wintersoep van linzen en iedereen zal er van smullen!
Ingrediënten
- Grauwe of rode linzen - 225 gram
- Bouillon - 2 liter
- Aardappelen in blokjes - 2
- Winterwortel in blokjes - 1
- Rauw, mager spek - 200 gram
- Beenham
- Peterselie, tijm en laurier
- Eventueel rookworst
- Zout en peper
- Scheutje olijfolie
- Bladselderij - 4 takjes
Instructies
Was de linzen en breng ze in de bouillon aan de kook. Voeg aardappelstukjes, winterpeenstukjes, het hambeen, spek, peterselie, tijm, laurierblad en de takjes selderij toe.
Schuim afscheppen. Laat deze soep ongeveer 1 1/2 uur koken. Neem het spek en de kruiden uit de soep en schenk de overgebleven massa door een zeef. De groentes (aardappel, linzen en winterwortel) die achterblijven even pureren.
Groentepuree vermengen met de bouillon en 2 minuutjes doorkoken.
De rookworst in plakjes snijden en toevoegen aan de soep.
Het spek eveneens klein snijden en bij de soep op een plakje roggebrood serveren.
Voeg eventueel nog wat olijfolie door de soep.