- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 45 minuten
Noorse Lapskaus
Lapskaus is een typisch recept uit Noorwegen. De Noren houden van een stevige maaltijd met veel vlees en groentes. Lapskaus is er zo een!
Ingrediënten
- Rundvlees - 400 gram
- Boter - 2 eetlepels
- Water plus 1 theelepel zout - 5 dl.
- Winterwortels - 3 middelgroot
- Aardappelen - 800 gram
- Koolrabi - 1/4
- Selderij - 1 stuk
- 1 Prei
- 1 Ui
- Rookworst - 200 gram
- Peper en peterselie
Instructies
Snij het vlees in blokjes. Laat de boter bruin worden en bak hierin het vlees. Voeg het water en zout toe en laat het zachtjes 15 minuten koken. Snij de aardappelen in blokjes, snipper de ui en snij de groentes klein. Voeg deze toe aan het rundvlees. Breng het weer aan de kook en laat het zachtjes doorkoken in 20 minuten. Snij de rookworst in plakjes en voeg deze in de laatste 5 min. toe. Naar smaak peper en peterselie toevoegen.
Erg lekker met een geroosterde boterham!