- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Eierkroketjes
Dit bijzondere recept vond ik in een oud kookboek van mijn moeder. Nooit van gehoord...eierkroketten. Ik moet zeggen, ik heb ze gemaakt , en ze zijn heerlijk!
Ingrediënten
- Bouillon - 2 dl
- Eieren - 4
- Boter - 30 gram
- Bloem - 30 gram
- Ui, wortel, peterselie en selderij
- Peper, nootmuskaat en zout
- Losgeklopt eiwit
- Paneermeel
Instructies
Alle kruiden plus de gesnipperde ui en wortel een half uurtje laten trekken in bouillon. De bouillon kan je maken van een bouillonblokje naar keuze.
Eieren 10 minuten koken, pellen en in stukjes snijden.
Bouillonsaus maken door de boter te smelten en de bloem erdoor te mengen. Flink roeren tot je een glad mengsel hebt. Nu giet je de heel langzaam de gezeefde bouillon door dit mengsel. Steeds blijven roeren tot je een gladde massa hebt gekregen. Deze saus maak je af met peper, zout en een snufje nootmuskaat. Meng daarna de eieren en de peterselie erdoor.
Strijk de massa glad op een diep bord en laat koud en stijf worden.
Met twee eetlepels vorm je kleine kroketjes die je vervolgens door paneermeel wentelt.
Daarna rol je ze door losgeklopt eiwit en nogmaals door het paneermeel.
Bak ze nu snel mooi bruin in heet frituurvet.
Lekker als hapje maar kan ook prima als goedkope vleesvervanger worden gebruikt.