- Voorbereiding: 35 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Koolraapstamppot met appelstroop
Koolraap is een echte Hollandse groente die niet zoveel meer wordt gebruikt. Een beetje een vergeten groente... Toch is dit één van de gezondste keuzes die je in de wintermaanden kunt maken. De vitamines en mineralen geven je lijf een echte boost! Reden dus om een lekker potje van deze koolraap te koken. Samen met een mooie rookworst is deze stamppot een heerlijk stevig gerecht!
Ingrediënten
- Aardappelen - 800 gram
- Koolraap - 1 flinke
- Appelstroop - 2 eetlepels
- Klont boter
- Uien - 2
- Wat warme melk
- Peper en zout
- Rookworst - 2 maal (voor 4 personen)
Instructies
Het meeste werk zit in de koolraap. Ontdoe de buitenzijde (de schil) van de koolraap en snijdt deze dan in plakken. Daarna in reepjes en tenslotte in blokjes. Doe in een pan met water en kook ze een minuut of 5. Deponeer daarna de geschilde en in stukken gesneden aardappel bij de aan de kook zijnde koolraap en kook alles nog eens 20 minuten.
Ondertussen de uien snipperen en bakken in de boter.
Giet de aardappel/koolraap af en laat even droogstomen. Maak er samen met een klont boter, een scheut melk, de gebakken ui en de appelstroop een heerlijke gepureerde massa van.
Op smaak maken met peper en zout.
Serveer samen met de rookworst.