
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Broccolistamppot met spekjes en paprika
Stamppot met als hoofdingrediënt, broccoli. Er komen geen aardappelen aan te pas, wel extra veel broccoli. Om het heerlijk smeuïg te maken, wordt naturel roomkaas toegevoegd. Een heerlijke stamppot voor mensen die koolhydraatarm eten.
Deze stamppot bevat ongeveer 15 gram koolhydraten.
Ingrediënten
- 1 Broccoli (een flinke)
- 1 Gesnipperde ui
- Spekjes om uit te bakken - 75 gram
- 1 Rode paprika
- 1 Rookworst
- Roomkaas - 2 à 3 eetlepels
- Bouillonpoeder - 2 theelepels
Instructies
De gehele broccolistronk in stukjes snijden, dus ook de stronk en afspoelen onder de kraan. Water aan de kook brengen met de bouillonpoeder en de broccoli toevoegen. Stoom (kook)in korte tijd (10 min.) de broccoli gaar en zacht. De ui en de paprika in stukjes snijden. Bak de aan stukjes gesneden spekjes zonder olie of boter en voeg, wanneer de spekjes zijn verkleurd, de gesnipperde ui toe. Daarna aan het eind de paprika kort meebakken.
Giet ondertussen de broccoli af en pureer deze samen met de kruidenroomkaas tot een smeuïge massa. Roer de spekjes, ui en paprikamassa hier doorheen en serveer deze heerlijke stamppot samen met een stukje warme rookworst!