
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Andijviestamppot koolhydraatarm
Winterstamppotten bevatten vooral door de aardappelen veel koolhydraten. Toch hebben mensen die koolhydraatarm eten ook wel eens behoefte aan een stevige maaltijd. In plaats van aardappelen wordt in onderstaand recept, bloemkool gebruikt. Net zo lekker en zorgt voor veel minder koolhydraten.
Het kerriesausje maakt deze stamppot lekker pittig!
Ingrediƫnten
- Bloemkool - 1
- Andijvie gesneden en gewassen - 200 gram
- 1 Klontje roomboter
- Boursin light - 1 flinke eetlepel
- 1 Grote ui
- Nootmuskaat
- Kerrie - 2 theelepels
- Sojasaus - 3 eetlepels
- Eetlepels water - 6 tot 10
- 1 Bouillonblokje
- Peper
Instructies
De bloemkool schoonmaken, in roosjes verdelen en in 12 minuten gaar koken in water met een bouillonblokje.
Intussen de ui snipperen en in een pannetje met de kerriepoeder glazig fruiten. Voeg hier de sojasaus en het water aan toe en roer tot je een mooi sausje hebt.
Andijvie overgieten met het water waarin de bloemkool is gekookt.
De bloemkool samen met de boursin , klontje boter en de nootmuskaat tot een puree stampen. Voeg nu de andijvie toe en eventueel wat peper.
Serveer samen met het kerriesausje en misschien een stukje vlees naar wens.