- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Kipschotel met tomatensaus
Kip vindt bijna iedereen lekker. Deze kipschotel in zelfgemaakte tomatensaus is heerlijk met een combinatie van doperwtjes en worteltjes.
Ingrediënten
- 1 braadkip van ongeveer 1 kilo
- Zout en peper
- Mager rookspek in blokjes - 100 gram
- Boter - 75 gram
- Tomaten - 250 gram
- Paprika - 1
- 3 gesnipperde uitjes of sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- Snufje gemberpoeder
- Champignons - 100 gram
- Gekookte aardappelen - 250 gram
- Bouillon - 250 ml
- Bloem - 30 gram
Instructies
De braadkip in stukken snijden en rondom zouten. Laat de boter heet worden en braad hier in de stukken kip, om en om.
In een andere koekenpan de spekblokjes bakken. Tomaten in stukjes en paprika in reepjes snijden. Snij de champignons in plakjes.
Voeg het spek (zonder het vet), ui, knoflook, tomatenblokjes, paprikareepjes, champignons, de in stukjes gesneden aardappel en de snuf gemberpoeder toe aan de kipstukken. Laat alles 20 tot 30 minuten sudderen.
Voeg dan de bouillon toe en breng alles aan de kook. Bind de saus met de bloem en laat nog een paar minuutjes laten sudderen.