
- Voorbereiding: 15 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Knolselderijsoep met Parmezaanse kaas
Knolselderijsoep is een ouderwetse soep, die nog steeds als winters gerecht kan worden gegeten. Met de croutons en de Parmezaanse kaas krijgt deze soep een modern tintje. Met z'n allen om de tafel op een koude winterdag en jezelf opwarmen met deze smakelijke soep.
Ingrediënten
- Knolselderij - 1 niet al te groot exemplaar
- Knoflook - 2 teentjes
- Bouillon - 1 liter
- Kookroom óf Créme fraiche - 200 ml
- Rozemarijn - 1 theelepel
- Boter
- Nootmuskaat
- Peper en zout
- Croutons
- Parmezaanse kaas
- Verse peterselie
Instructies
De knolselderij schillen en in blokjes snijden. Boter in de pan verhitten en de knolselderij plus de fijngesneden knoflook 5 minuten bakken. Giet dan de warme bouillon hierbij en laat de soep 20 minuten koken.
Dan alles pureren met een staafmixer. Afmaken met een snufje nootmuskaat, peper en zout, rozemarijn en de kookroom toevoegen. Laat de soep nog een paar minuten pruttelen en serveer samen met de croutons, kaas en peterselie.