
- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 30 minuten
Stoofpotje kip
Onder een stoofpot verstaan de meeste mensen een stoofgerecht met rundvlees. Deze stoofpot is net zo lekker.
Deze kipstoofpot zet je binnen een uurtje op tafel.
Ingrediënten
- Kipfilet - 250 gram
- Kippenbouillon - 750 ml
- Aardappels - 3 stuks
- 1 Kleine ui
- Olijfolie - 2 eetlepels
- Citroensap - 1 eetlepel
- 1 Laurierblaadje
- Melk - 300 ml.
- Fijngehakte peterselie - 2 eetlepels
- Bieslook - 1 eetlepel
Instructies
Kipfilet in reepjes snijden. Ui snipperen. Aardappelen schillen en in kleine stukjes verdelen.
Het gesnipperde uitje in hete olie zachtjes in 5 minuten laten garen. Doe de kipreepjes erbij en laat deze 5 minuten meebakken.
Voeg dan de bouillon samen met de aardappelstukjes toe. Breng alles aan de kook en draai het vuur laag. Het kipmengsel 15 minuten laten stoven. Wanneer de aardappels gaar zijn kan de melk en het laurierblad worden toegevoegd.
Breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet het daarna 5 minuten op een laag vuur. Daarna kan het laurierblaadje verwijderd worden. Dan moet de citroensap samen met het bieslook, de peterselie en de zout worden toegevoegd. Breng het op smaak met eventueel wat zout en peper.
Verdeel het gerecht over een viertal borden, strooi er wat geraspte kaas erover. Ook is het erg lekker om er een saus naar keus bij de serveren.