- Voorbereiding: 25 minuten
- Kooktijd: 20 minuten
Bloemkoolstamppot
Een geweldige stamppot voor mensen die koolhydraatarm willen eten. Per portie bevat deze stamppot 20 gram koolhydraten.
Een stamppotje wat je met een pittig stukje vlees kunt combineren! Denk bijvoorbeeld aan een speklapje.
Ingrediënten
- Bloemkool - 750 gram
- Zoete aardappel - 200 gram
- Wortel - 250 gram
- Uien - twee
- Roomboter - 50 gram
- Kerrie - 1 theelepel
- 1 bosuitje
- Peper en zout
Instructies
Schil de zoete aardappel en verdeel in stukken. De bloemkool in roosjes snijden. Schil en was de wortel en snijdt deze eveneens in stukjes.
Zet een pan water op en zodra dit kookt deponeer je de wortels in het kokende water. Na 10 minuten doe je de bloemkoolroosjes en de zoete aardappel erbij.
Ondertussen, de gesnipperde ui fruiten in de roomboter samen met de kerrie.
Wanneer de groentes gaar zijn even afgieten en laten stomen. Doe de rest van de boter erbij plus de gebakken uitjes.
Een smakelijke puree maken en afmaken met peper en zout.
Eet deze stamp met een lekker stukje vlees.