- Voorbereiding: 20 minuten
- Kooktijd: 25 minuten
Kerststamppot met hertenbiefstuk
Heel veel mensen eten stamppot met de kerst. Lekker relaxed. Geen drukte met voorgerechten en moeilijke desserts. Een simpele stamppot van knolselderij en koolraap, die je met een hertenbiefstukje extra feestelijk maakt.
Ingrediënten
- 1/2 koolraap in stukjes
- 11/2 knolselderij in blokjes
- 1 uitje en knoflookteentje gesnipperd
- Kastanjechampignons - 150 gram
- Pittig stukje kaas (Gorgonzola)
- Verse rucolablaadjes - 3 handjes
- Melk - 100 ml.
- 1 Klontje roomboter
- Olijfolie
- Hertenbiefstukjes - 4 stuks
- Roomboter
- Peper en zout
Instructies
Koolraap en knolselderijblokjes gaar koken in 25 minuten. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit de olie en bak de paddenstoelen in een paar minuten met de ui tot ze goudbruin zijn. Doe op het laatst de knoflook erbij.
Breng op smaak met peper en zout. Hou dit apart.
De hertenbiefstukjes bestrooien met peper en zout en de boter heet laten worden in de pan. Het vlees aan beiden kanten 3 minuten braden en vervolgens 5 minuten laten rusten in folie.
De koolraap en knolselderij afgieten en uit laten dampen. Voeg de melk toe en stamp tot een smeuïge massa. Voeg nootmuskaat, peper en zout toe plus een klontje boter. Lekker doorwarmen.
Roer de uien en paddenstoelenmix hier door heen evenals de rucola.
Kaas in kleine blokjes snijden en door de puree roeren.
Snijd de biefstuk in plakken en serveer deze samen met de puree.
Voeg eventueel wat uitgebakken ontbijtspek en/of geroosterde pijnboompitjes toe.
Ook een lepel cranberrysaus bij dit gerecht is om je vingers bij af te likken.
Vrolijk kerstfeest!